Elipson

Het oudste luidsprekermerk van Europa maakt high end producten die in elk interieur zijn toe te passen. Elipson is de uitvinder van de sphere luidspreker. Met deze bolspeaker stond Elipson jarenlang eenzaam aan de top. Elipson hifi speakers passen in elk interieur en zijn op meerdere plekken te plaatsen: op de grond, aan de muur en aan het plafond.

De groei van Elipson

De roots van dit geweldige luidsprekermerk liggen in Frankrijk. En de oorsprong van het merk is onlosmakelijk verbonden met de algemeen directeur Joseph Léon. Ingenieur Léon trad in 1946 toe tot het bedrijf Multimotor dat in 1938 was opgericht en gespecialiseerd was in de productie van elektrische motoren voor speelgoed. In 1951 werd op zijn aangeven de Multimotor Elipson -een samentrekking van ellips en geluid- geïntroduceerd. In de ogen van Léon hoorde perfectie centraal te staan, hij streefde dan ook naar de realisatie van de meest reële en levendige klank.

Elipson onder de nieuwe leiding

In 2008 namen twee jonge ondernemers het wereldwijd bekende Elipson over. Zij hebben Elipson opnieuw verbonden met het avantgarde-design en continueerden de zo kenmerkende, perfectie naderende klank van het merk. Een van de eerste prestaties van dit nieuwe team was de 4260-luidspreker. Voor het grote publiek heeft Elipson de Planet L en Planet M gecreëerd, bolvormige luidsprekers die even mooi als akoestisch efficiënt zijn.

Een selectie uit ons aanbod

Planet L
Planet M
Prestige Facet 24F
Planet L
Planet M
Prestige Facet 24F
Audio Experience Center

We love Elipson! Bezoek ons audio experience center

Maak gebruik van een van onze belevingsruimtes. Zak weg in het pluche van onze comfortabele banken en ervaar de geluidskwaliteit van Elipson. We staan voor je klaar!