Bowers & Wilkins

Toonaangevende technologieën. Geweldige designs. Ongeëvenaard geluid. Dat is Bowers & Wilkins. Multiroom eindversterkers, soundbars, fantastisch vormgegeven speakers. Dit merk heeft het allemaal.

Bowers & Wilkins
door de jaren heen

Een erfenis stelde John Bowers in staat zijn eigen luidsprekerbedrijf te starten. Het resultaat: B&W Electronics wordt in 1966 opgericht. In de beginjaren werkte John vanuit zijn werkplaats in Worthing, Zuid-Engeland.

Jaren 70

De jaren 70 stonden voor de muziekliefhebber in het teken van disco en punk rock. Voor Bowers & Wilkins draaide dit decennium om nieuwe modellen, nieuwe materialen en de introductie van de 801.

Jaren 80

Terwijl in de jaren 80 groot, groter, grootst de boventoon voerde, ging Bowers & Wilkins tegen de stroom in door de compacte monitor ofwel de CM1 te introduceren.

Jaren 90

In de jaren 90 introduceerde het Britse merk haar Nautilus, een luidspreker die inmiddels bekend staat als de klassieker van B&W.

Heden

In het decennium dat volgde, maakte de wereld kennis met smartphones en iPods. En ook Bowers & Wilkins omarmde de digitalisering, getuige de lancering van de Zeppelin. In dit decennium breidde het merk haar focus uit door ook audio voor auto’s te lanceren.

Bowers & Wilkins is één van onze topmerken.

Er is zoveel moois te kiezen:

702 S2
705 S2
Formation Duo
Formation Flex
702 S2
705 S2
Dynaudio Contour 30
Dynaudio Emit 50
Dynaudio Evoke 30
Dynaudio Special Forty
Formation Duo
Formation Flex
Audio Experience Center

Bezoek ons audio experience center

Maak gebruik van een van onze belevingsruimtes. Zak weg in het pluche van onze comfortabele banken en ervaar de geluidskwaliteit van Bowers & Wilkins. We staan voor je klaar!